Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Lummen: Aantal sluikstorten neemt toe (4 februari 2021)

De cijfers liegen er niet om. In 2020 werd er weer veel afval gedumpt in Lummen. Ondanks de inspanningen van het gemeentebestuur om te sensibiliseren en repressief op te treden, is er helaas geen dalende trend in de cijfers.

Liefst 97 procent van alle GAS-boetes die werden uitgeschreven, ging naar sluikstorters. In 2020 werden er in totaal 265 GAS-boetes uitgeschreven, waarvan 256 voor sluikstorten. Piekmaanden waren vooral de maanden mei, juli en september met respectievelijk 36, 26 en 29 boetes.

Een analyse van de cijfers over de afgelopen jaren toont aan dat het aantal overtredingen voor sluikstorten sinds 2018 in stijgende lijn gaat. In 2018, bij de ingebruikname van de mobiele camera's, werden 199 sluikstorters betrapt. In 2020 steeg dat aantal naar 265 sluikstorters.

Burgemeester Luc Wouters: "De strijd tegen sluikstorten is een absolute prioriteit voor het gemeentebestuur en we blijven ons inzetten om het probleem bij de wortel aan te pakken. Met het gericht inzetten mobiele camera’s, wordt de pakkans voor sluikstorters bovendien gevoelig vergroot."

Om ook overtreders 's nachts aan te pakken, wordt sinds december 2020 een infraroodcamera ingezet.Foto: Dienst Communicatie Lummen

Bekijk alle artikels uit Lummen