zondag 17 januari 2021

Lummen: Lummen voert strijd tegen sluikstorters op met infraroodcamera (9 november 2020)

De problematiek rond zwerfvuil en sluikstorten blijft een bron van ergernis voor heel wat Lummenaren. Dankzij het gebruik van mobiele camera's konden al heel wat overtreders gevat worden.

Om ook tijdens de donkere wintermaanden efficiƫnte controles mogelijk te maken, zet de gemeente Lummen een infraroodcamera in.

Sinds 2018 worden er in Lummen 4 mobiele camera's ingezet om overtreders op heterdaad te betrappen. De mobiele camera's zijn actief op het hele grondgebied en kunnen op verschillende locaties worden opgesteld. In 2018 en 2019 werden er respectievelijk 222 en 229 GAS-boetes uitgeschreven. In de periode van januari tot september 2020 waren er dat al 208.

"De strijd tegen sluikstorten is een absolute prioriteit voor het gemeentebestuur", zegt burgemeester Luc Wouters. "Ondanks onze inspanningen om te sensibiliseren en repressief op te treden, zien we helaas geen dalende trend in de cijfers. Nu de dagen korter worden, zullen we bijkomend gebruikmaken van een infraroodcamera. De pakkans voor sluikstorters wordt dus gevoelig vergroot. Wie in de fout gaat, ook wie bijvoorbeeld achteloos dingen uit zijn wagen gooit, mag zich verwachten aan een geldboete."

Wie zwerfvuil opmerkt, kan dit melden bij de dienst Leefmilieu van de gemeente Lummen op het nummer 013 390 590. Ben je getuige van een sluikstort, neem contact op met de wijkpolitie.


Bekijk alle artikels uit Lummen