info@limburgnieuws.be -

zondag 20 september 2020

Lummen: Lumenneke steekt Lummenaren hart onder de riem (3 april 2020)

De maatregelen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus hebben een grote impact op het dagelijks leven. Het thuisblijven en de beperking van contacten met familie en vrienden hebben ook een belangrijke mentale impact. De huidige maatregelen gelden momenteel al minstens tot en met 19 april, wellicht zelfs tot en met 3 mei.

Alle Lummenaren krijgen nu hulp van het Lumenneke, dat hen met leuke acties, uitdagingen en tips zal helpen om voor zichzelf en elkaar te zorgen.

"Het Lumenneke is een figuurtje dat zich tot nu toe vooral ophield op het domein van de Duizendjarige Eik waar het zich verstopte voor kinderen. Gelet op de huidige situatie kon het Lumenneke niet anders dan tevoorschijn komen om alle Lummenaren, jong en oud, een hart onder de riem te steken. Het Lumenneke is een vlammetje dat in deze vreemde tijden een lichtpunt wil zijn voor alle Lummenaren, en wil oproepen om voor elkaar te zorgen. Vanop zijn eigen facebookpagina zal het Lumenneke iedereen door middel van verschillende acties, uitdagingen, tips en boodschappen helpen om voor zichzelf en elkaar te zorgen."

"Het Lumenneke zorgde zelf al voor een boodschap van solidariteit op het Gemeenteplein, die je op zijn facebookpagina kan bekijken. Hij vliegt bovendien op maandagnamiddag 6 april met zijn drone over Lummen, op zoek naar andere leuke en warme boodschappen in Lummense tuinen."

Bekijk alle artikels uit Lummen