donderdag 13 mei 2021

Lummen: Eén op vier bestuurders rijdt te snel in zone 30 (13 september 2019)

Tijdens de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad de snelheid van 542 bestuurders in een schoolomgeving gecontroleerd. Niet minder dan 138 chauffeurs reden snel. Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar is de politie Limburg Regio Hoofdstad ook opnieuw gestart met snelheidscontroles in schoolomgevingen. De afgelopen twee weken werd de snelheid van 542 bestuurders gecontroleerd in een zone 30.

"Onze flitswagen heeft onder andere postgevat in de Genenbosstraat (Lummen), de Stationsstraat (Diepenbeek) en de Maastrichtersteenweg (Hasselt)," zegt korpschef Philip Pirard. 138 gecontroleerde bestuurders reden te snel en kregen een proces-verbaal.

"We vinden het toch erg verontrustend dat nog steeds één op vier bestuurders te snel rijdt in de omgeving van één of meerdere scholen. Daarom zullen wij de komende weken en maanden deze controles in zone 30 blijven handhaven. De veiligheid van onze schoolgaande jeugd is immers één van onze prioriteiten."

Daarnaast controleert de politie Limburg Regio Hoofdstad de komende weken ook intensief op het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur.


Bekijk alle artikels uit Lummen