zaterdag 15 juni 2024

Lummen: 20 vragen! Johanna Rediers: 'In de natuur komt mijn inspiratie tot leven' (4 februari 2017)

Johanna is helemaal op dreef voor de 20 vragen! 34 jaar jong en al een schitterend parcours afgelegd. We kregen enkele mails met de opmerking 'Johanna is een bekend gezicht in de buikdanswereld'. Wat meer applaus nodig? Zelfs dan kan je bij Johanna aankloppen. Deel 2 van 20 vragen!

Johanna Rediers
34 jaar
Lummen
Dansschool, buikdanseres, communicatie


Hoe loopt je carrière?

"Mijn vorige jobs: journaliste, radiopresentatrice, applausmeesteres en productiemedewerkster (Vijf TV), tal van (edel)figuratie projecten, communicatieverantwoordelijke bij openluchtmuseum Bokrijk en sinds 4 jaar bij Mijnmuseum Beringen. Ik heb al acht jaar mijn eigen dansschool Bellydance by Johanna en kwam al naar huis met internationale prijzen zoals Belgisch kampioene in 2012 en dubbel vice wereldkampioene in 2013. In dat jaar ontving ik een subsidie van de Provincie waarmee ik naar Canada reisde om me bij te scholen. Later dat jaar kreeg ik de kans om met het vorstenpaar te spreken. We hebben het uiteraard ook over buikdans gehad. In 2014 was ik online bellydance coach voor Activia (Danone). Ik heb van mijn hobby (1996 begonnen na een zware rugoperatie) mijn passie en dus ook beroep gemaakt.Verder geef ik ook les in workout en stretching op maat en privé coaching en consulting. Sinds 2016 ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen : kung-fu in Hasselt (school King Saan Juun) waarmee ik nieuwe grenzen verken op mentaal en fysiek gebied en dankzij wie ik in de voorbije kerstvakantie mee optrad in de musical Peter Pan."


Je wint 2.500 euro en moet het meteen besteden. Wat doe je?

"Ik doneer een groot bedrag aan organisaties die instaan voor dier- en natuurbehoud in binnen- en buitenland. Daarnaast boek ik een reis naar het buitenland om daar vrijwillig te werken in een rehabilitatiecentrum voor dieren."Wat was de laatste aankoop waar je blij van werd?

"Een nieuw op maat gemaakt buikdanskostuum."Waar of bij wie, haal je inspiratie?

"In de natuur. Brengt mijn geest tot rust en mijn inspiratie tot leven."De natuur als inspiratiebron. Een gouden tip voor wie inspiratie nodig heeft.
In deel 3 brengt Johanna nog meer levenswijsheid: "Wees gelukkig met wat je hebt, en niet ongelukkig om wat je niet hebt."

Limburgnieuws.be laat Limburgers aan het woord over werk, vakantie, het leven, vrije tijd, ambitie,... 20 vragen!
Lees hier deel 1: http://www.limburgnieuws.be/limburg/1486140387-20-vragen-johanna-rediers-fan-van-buikdansen-en-ongerepte-natuur-3-februari-2017--a.html

Bekijk alle artikels uit Lummen