zaterdag 15 juni 2024

Lommel: Stad Lommel kiest vzw Dierenvrienden als nieuwe uitbater voor dierenasiel (10 juni 2024)

Het dierenasiel in Lommel krijgt een frisse start met vzw Dierenvrienden als nieuwe uitbater. Met meer dan 25 jaar ervaring, brengt de organisatie uit Sint-Truiden expertise en een bewezen succesformule mee. "Met de aanstelling van vzw Dierenvrienden zijn we ervan overtuigd dat het dierenasiel in Lommel een nieuwe positieve impuls krijgt", zegt schepen Joris Mertens. "Hun ervaring en expertise zullen het welzijn van de dieren aanzienlijk verbeteren."

Na een uitgebreide selectieprocedure, waarin de aangesloten gemeenten samen met de deskundige dierenwelzijn van de provincie betrokken waren, is de keuze unaniem gevallen. Vzw Dierenvrienden heeft meer dan 25 jaar ervaring met het runnen van een dierenasiel. Hun bewezen succes in Sint-Truiden, waar ze een uitstekende reputatie hebben opgebouwd, was een doorslaggevende factor voor de positieve beoordeling van hun kandidatuur.

Vzw Dierenvrienden brengt niet alleen hun ervaring, maar ook hun bewezen organisatiewerking mee naar Lommel. Hoewel de basisdiensten zoals adoptie, verzorging en sterilisatie ongewijzigd blijven, zorgen een verbeterde organisatie en werkwijze voor een optimale werking van het asiel. Een belangrijke pijler van vzw Dierenvrienden is de betrokkenheid van de gemeenschap. Ze plannen diverse activiteiten om het dierenasiel op een positieve manier onder de aandacht te brengen en de betrokkenheid van inwoners te verhogen.Bekijk alle artikels uit Lommel