zondag 14 april 2024

Lommel: Indrukwekkend kunstwerk Bosland (24 maart 2024)

Minister Zuhal Demir bracht zopas een bezoek aan House of Nature, een opvallend kunstwerk dat nu wordt gebouwd en dat de toekomstige poort wordt tot het Nationaal Park Bosland, gelegen aan de Lommelse Sahara. Hoewel de officiële opening voor het grote publiek gepland staat voor begin mei, bood het bezoek van de Vlaams minister een unieke kans om het kunstwerk voor het eerst te bewonderen in zijn volledige pracht en glorie.

Het kunstwerk, met een hoogte van 7,5 meter en een totale lengte van meer dan 50 meter, is een opvallende toegangspoort tot het uitgestrekte bosgebied in het noordwesten van de Belgische provincie Limburg. Bezoekers kunnen het kunstwerk betreden via een doorgang die de vorm heeft van een mens, wat symbolisch staat voor de uitnodigende aard van het Nationaal Park Bosland.

"House of Nature is een indrukwekkend symbool van de verbinding tussen mens en natuur", zegt burgemeester Bob Nijs. "We winden er geen doekjes om, deze toegangspoort is heel belangrijk voor Nationaal Park Bosland. Dit project zal niet alleen het toerisme in onze regio stimuleren, maar ook de band tussen onze gemeenschap en het prachtige natuurlandschap van Nationaal Park Bosland versterken."

Het totale project, waarvan het kunstwerk slechts één onderdeel is, heeft een kostprijs van 1,3 miljoen euro. Dit werd deels gefinancierd door een investering van 800.000 euro van Toerisme Vlaanderen, onder leiding van de Vlaamse minister van Toerisme. Naast het kunstwerk is er de aanleg van een buggyvriendelijk wandelpad en belevingspad, picknickplaatsen, een kunstzinnig paviljoen met boomstammen waar bezoekers hun fiets kunnen stallen en ruiters hun paard kunnen laten rusten en later de aanleg van een parking met 122 parkeerplaatsen voor bezoekers, waarvan 8 voor mindervaliden en 10 met een laadpaal.Foto: Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel