Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Lommel: Leerlingen krijgen les over de gevaren van de dode hoek (22 september 2023)

Alle leerlingen van basisschool Lutlommel kregen vandaag les over de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen. De lessen worden georganiseerd door Kiwanis Lommel Quercus en Stad Lommel.

Frans Weltjens is instructeur van dienst. Als oprichter van Weltjens Transport kent hij de gevaren. "We leren de kinderen wat een dode hoek precies is en waarom dat gevaarlijk is. We tonen op de vrachtwagen waar de dode hoeken zich bevinden en hoe de kinderen zich best opstellen als ze bijvoorbeeld samen met een vrachtwagen voor een rood licht staan. De kinderen mogen ook achter het stuur kruipen, zodat ze zelf ervaren wat een chauffeur ziet en wat niet", legt Frans Weltjens uit.

Schepen Peter Vanderkrieken: "Het doel is om de kinderen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek. Hier was al langer vraag naar vanuit de scholen. Nu kunnen we dit realiseren dankzij de steun van Kiwanis. Zij doen al verschillende jaren acties naar de Lommelse schoolkinderen toe in het kader van verkeersveiligheid."

Na Lutlommel, trekt de vrachtwagen ook naar Heeserbergen, Kerkhoven, Kattenbos, Lommel-centrum, Heide-Heuvel, Barrier, Kolonie en Werkplaatsen.Leerlingen van Lommelse lagere scholen krijgen les over de gevaren van de dode hoek
Foto: Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel