Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Lommel: Inhuldiging van het bord Lommel Fietsstad 2022 (28 juni 2022)

In het centrum van Lommel werd vandaag officieel het bord Fietsstad 2022 ingehuldigd. Lommel behaalde de titel Fietsstad 2022 in de categorie 20.0000 tot 50.000 inwoners, die werd uitgereikt tijdens het Fietscongres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Een mooie erkenning van de reeds genomen stappen in het fietsbeleid, alsook naar de ambities die er nog zijn.


Fietsstad 2022 Lommel
Foto: Communicatie Lommel

Schepen Sofie Loots: "We zijn enorm blij met het behalen van de titel Fietsstad 2022. Het is voor ons een bevestiging dat we op de juiste weg zijn: naar een stad waar fietsers koning zijn. Er is hard gewerkt voor het behalen van deze titel, en dat zullen we ook blijven doen."

Burgemeester Bob Nijs: "De erkenning als fietsstad is een enorme boost voor de keuzes die gemaakt zijn naar fietsveiligheid en -infrastructuur. Lommel is een echte fietsstad. Ik hoop dat deze titel zal bijdragen om nog meer mensen te overtuigen om de fiets als vervoermiddel te gebruiken. Dit is niet alleen goed voor ons milieu, maar ook voor de gezondheid van onze Lommelaren."

Bekijk alle artikels uit Lommel