Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Lommel: Aftrap werken aan nieuw en hypermodern clubgebouw Lutlommel VV en recreatiezone (24 juni 2022)

Stad Lommel heeft de aftrap gegeven voor de werken aan het nieuwe clubgebouw van Lutlommel VV. Ze deden dat samen met de club, de aannemers en de architect. "Het is meer dan een nieuw clubgebouw, al zal dat natuurlijk het paradepaardje zijn van de renovatie aan de voetbalterreinen", zegt burgemeester Bob Nijs.

"Het hypermoderne clubgebouw is een mooi ontwerp van de Lommelse architect Ben Theuwis (benAS architectuur) en herbergt naast een nieuwe kantine ook 10 splinternieuwe kleedkamers en een ruime vergaderruimte. Het heeft een mooi buitenterras, geeft uitzicht op de rondom gelegen terreinen en bezoekers hebben meteen aansluiting op de tribune die opvallend in het groen ligt. Bij het clubgebouw komt zelfs een speeltuintje voor de allerkleinsten."

"Aannemer Dilissen start in opdracht van Stad Lommel met de aanleg van een centrale, gemeenschappelijke parking die gebruikt zal worden voor heel de recreatiezone Lutlommel," zegt schepen Sophie Loots. "Gevolgd door een centrale weg naar de hele zone. Op deze toch wel unieke recreatiezone komt later nog een nieuw clubgebouw voor de KSA te liggen. De noodzakelijke netuitbreidingen (nutsleidingen en riolering) worden ook voorzien door de stad."

De kostprijs voor het nieuwe clubgebouw bedraagt 1.500.000 euro, waarvan Lutlommel VV de helft van de kosten op zich neemt. De ingebruikname van het clubgebouw en de terreinen is voorzien bij de start van het voetbalseizoen 2023-2024.Aftrap werken aan nieuw en hypermodern clubgebouw Lutlommel VV en omliggende recreatiezone
Foto: Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel