Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Lommel: Speelplaats in Lommel is een toffe wildernis met podium, waterpomp, bloemenweide, insectenhotel en inheemse bomen en struiken (20 mei 2022)

Een Kleine wildernis als speelplaats? Bij basisschool De Klimtoren in de Burgemeesterstraat vinden ze het een voortreffelijk idee. Net als de omwonenden. Burgemeester Bob Nijs: "Met de groene inrichting van dit perceel wordt zowel voor de school als voor de buurt ingezet op een extra stukje natuur om er te spelen en te ravotten, te leren en te ontdekken en te genieten van de natuur. Met subsidies van de provincie Limburg was het een uitgelezen kans om op deze locatie een Kleine Wildernis en tegelijkertijd een groene schoolomgeving te creëren."

"We hebben hier vooral ingezet op het versterken van de biodiversiteit", zegt schepen Joris Mertens. "Hiervoor is gewerkt met inheemse bomen en struiken zoals eik, hazelaar en spork, gevelgroen, een inheemse bloemenweide, nestkastjes, een insectenhotel en een egelhuisje."

Het ontwerp kwam tot stand met input van de stad, de school, de buurt, de ouders van de kinderen en de kinderen zelf.

"De kinderen konden niet wachten tot hun nieuwe speelplaats klaar was", zegt directrice Katleen Hoekx. "Ze vroegen zelf naar water en een podium. Met de watergoot en de op regenwater aangesloten waterpomp geven ze de plantjes water. Op het podium geven de kleuters elke dag een show voor elkaar. Ook de leerkrachten trekken naar buiten om voor te lezen of een liedje aan te leren. Soms wordt de zithoek in de klas ingeruild voor het podium en overlopen we daar de dag. De kinderen en de leerkrachten komen er erg graag samen.”


Stad Lommel en basisschool De Klimtoren pakken origineel uit met een Kleine Wildernis als speelplaats
Foto: Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel