Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Lommel: Schoolomgeving verkeersveilig heringericht (31 maart 2022)

De omgeving rond basisschool XCL Wegwijs in Lommel-Heeserbergen werd heringericht om de verkeersveiligheid te verhogen. Dit is de eerste van 25 schoolomgevingen die de stad Lommel de komende jaren gaat aanpakken.

Vorig jaar werden de knelpunten in de schoolomgevingen en op de routes naar de Lommelse scholen geïnventariseerd. Op basis daarvan liet het stadsbestuur voor elke school een conceptplan uitwerken om de omgeving veilig en herkenbaar in te richten. Dat kan bijvoorbeeld met fietsstraten, eenrichtingsverkeer, snelheidsbeperkingen, wegwerken van onveilige punten. Voor de herkenbaarheid worden Octopuspalen en kleurrijke wegmarkeringen gebruikt. Ook worden gevaarlijke punten op veelgebruikte routes naar school weggewerkt.

"Het gebruik van de fiets in onze stad zit in de lift. Dat is niet toevallig. Om van Lommel een leefbare en bereikbare stad te maken, hebben we concrete doelen gesteld. We streven naar een vlotte verkeerscirculatie en geven de hoogste prioriteit aan de zwakke weggebruiker", aldus burgemeester Bob Nijs.
 

Schoolomgeving XCL Wegwijs verkeersveilig heringericht
Foto: Communicatie Lommel

Schepen van mobiliteit Sophie Loots: "Verkeersveilige schoolomgevingen en -schoolroutes creëren is een prioriteit van ons beleid. We willen dat kinderen en jongeren op een veilige en comfortabele manier naar school kunnen fietsen - en uiteraard ook wandelen. Daarom hebben we een uitgebreid actieplan op poten gezet, waarbij we alle 25 Lommelse schoolomgevingen herinrichten. De werken zijn gepland voor 2022, 2023 en een stukje van 2024."

Bekijk alle artikels uit Lommel