Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Lommel: Uitbreiding windpark op Kristalpark Lommel (22 december 2021)

De Aspiravi-groep is volop bezig met de funderingswerken van de 12 nieuwe windturbines die op industrieterrein Kristalpark in Lommel gebouwd worden. Een deel hiervan staan op het terrein van zinksmelter Nyrstar. De funderingswerken voor deze 12 nieuwe windturbines zullen nog tot februari 2022 duren. De levering van de nieuwe windturbines is gepland in de zomer van 2022 en de indienstname ervan wordt verwacht in het najaar van 2022.


Uitbreiding windpark op Kristalpark Lommel: funderingswerken zijn begonnen
Foto: Aspiravi-groep


Het nieuwe windpark zal na de bouw van de 12 nieuwe windturbines in totaal 17 windturbines tellen, die samen goed zijn voor de productie van groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 33.400 gezinnen; bijna 2,5 keer méér dan het vorige windpark van 13 windturbines. Jaarlijks zullen de nieuwe windturbines in Lommel zo'n 53.000 ton CO2 uitsparen. Een mooie bijdrage tot de realisatie van de klimaatdoelstellingen die op verschillende beleidsniveaus vooropgesteld worden.

Ook de inwoners van Lommel zullen mee kunnen investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschappen Aspiravi Samen cv en Limburg wind cv.

Bekijk alle artikels uit Lommel