Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Lommel: Lommels OverKop-huis opent de deuren (4 oktober 2021)

Lommel heeft nu een plek waar jongeren kunnen chillen, iets drinken, deelnemen aan activiteiten en kunnen praten over hun problemen. Het OverKop-huis bevindt zich in het Huis van de Jeugd in de Norbert Neeckxlaan en is drie dagen per week open na schooltijd.

In het OverKop-huis kunnen jongeren tot 25 jaar gewoon binnen en buitenlopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar ze ook een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp, zonder dat ze een label opgeplakt krijgen.

Schepen Peter Vanderkrieken: "Er zal regelmatig een hulpverlener van het JAC aanwezig zijn in het OverKop-huis. Jongeren die een probleem hebben of met vragen zitten, kunnen bij haar terecht voor een gesprek. Ze moeten geen afspraak maken, er zijn geen wachtlijsten en ze moeten niets betalen. Vanuit de stad hebben we ook een jongerenwerker in dienst genomen. Deze persoon zal het OverKop-huis openhouden en heel nauw betrokken zijn bij de jongeren."

Het OverKop-huis zal vanaf dinsdag 5 oktober drie dagen per week open zijn: dinsdag (16-19 uur), woensdag (13 tot 18 uur) en vrijdag (16 tot 22 uur).

Medewerkers van de jeugddienst en enkele geëngageerde jongeren werkten hard om er een gezellige plek van te maken met een bar, pool- en kickertafel, gameconsole, tv en de gekende gele OverKop-zetel. Ondertussen werkt het stadsbestuur verder aan haar plannen voor de bouw van een jongerencentrum op de site van De Adelberg in het centrum van Lommel. Zodra die werken rond zijn, verhuist het OverKop-huis naar het nieuwe jongerencentrum.Lommel heeft nu een plek waar jongeren kunnen chillen, iets drinken, deelnemen aan activiteiten én kunnen praten over hun problemen. Het OverKop-huis bevindt zich in het Huis van de Jeugd in de Norbert Neeckxlaan en is drie dagen per week open na schooltijd. Foto: Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel