Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

woensdag 20 oktober 2021

Lommel: Ford organiseert op 8 oktober een rijvaardigheidstraining voor 65-plussers op de testbanen in Lommel (10 september 2021)

Met de deskundige hulp van de Ford Lommel Proving Ground-teams zal Ford België op 8 oktober 2021 een gratis rijopleiding organiseren voor senioren uit Lommel en omgeving. Via het Europese Ford Driving Skills for Life-programma heeft Ford België de expertise ontwikkeld om jonge bestuurders extra instrumenten aan te reiken voor een veiligere en meer verantwoordelijke rijcarrière.

Tussen 2014 en 2019 hebben meer dan 3.700 jonge Belgische chauffeurs van dit gratis programma kunnen genieten. Als gevolg van de Covid 19-pandemie moesten de edities 2020 en 2021 van het befaamde programma worden uitgesteld. Om zijn bijdrage te blijven leveren aan de veiligheid van iedereen op de weg, heeft Ford België niettemin een gelijkaardig initiatief genomen, dit keer voor een ander bestuurdersprofiel: senioren.

Volgens de demografische statistieken zal tegen het einde van dit decennium een kwart van de bestuurders op de Belgische wegen 65 jaar en ouder zijn. Door hen in staat te stellen hun rijvaardigheid te evalueren, en hen middelen aan te reiken om eventuele tekortkomingen te verhelpen wordt ongetwijfeld de verkeersveiligheid in het algemeen bevorderd, maar worden deze senioren ook in staat gesteld hun onafhankelijkheid, en bijgevolg hun psychologisch welzijn, langer te bewaren.

Dankzij de bereidwilligheid van de Ford Lommel Proving Ground-teams, die de organisatie op vrijwillige basis zullen ondersteunen, organiseert Ford België een testdag in het hart van de Limburgse infrastructuur. De opleiding wordt gratis gegeven aan 48 deelnemers, verdeeld in twee groepen, op vrijdag 8 oktober. In samenwerking met de stad Lommel nodigt Ford België inwoners van Lommel en omstreken die ouder zijn dan 65 jaar, in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, in goede gezondheid en actief en zelfstandig kunnen rijden, uit om zich te registreren als kandidaat-deelnemer via het volgende platform: https://www.lommel.be/ford

De opleiding duurt één dag en biedt de deelnemers soortgelijke ervaringen als die welke door Ford Driving Skills for Life aan jonge bestuurders worden aangeboden.Ford organiseert op 8 oktober een rijvaardigheidstraining voor 65-plussers op de testbanen in Lommel. Senioren uit de omgeving worden uitgenodigd om zich in te schrijven via http://www.lommel.be/ford. Er zijn 48 plaatsen beschikbaar. Foto: Ford / Stad Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel