zaterdag 31 juli 2021

Lommel: Gezamenlijk terras toont solidariteit onder Lommelse horeca (17 juni 2021)

Sinds de heropening van de horeca leeft er in het Lommelse centrum een grote solidariteit onder de horecauitbaters. Een knap staaltje hiervan is de samenwerking tussen jongerencafé FlashBack en de buren van Café High Five. Zij nemen beurtelings een gezamenlijk terras in gebruik.

"We hebben de perfecte oplossing gevonden", zegt Roy Gabriëls, uitbater van FlashBack trots. "We werken samen met onze buren van High Five en kunnen zo een groot terras uitbouwen. Onze capaciteit is hierdoor van 4 naar bijna 20 tafels gegaan. Aangezien wij als jongerencafé enkel open zijn op vrijdag en zaterdag nemen wij het terras op deze dagen in beslag. Op de andere dagen gebruikt High Five het terras. Een zeer doeltreffende samenwerking die het haalbaar maakt voor ons allebei om open te houden."

Ook Martine Schoofs van HIgh five is enthousiast. "Ik gebruik al 2 jaar het terras van Roy tijdens marktdagen, aangezien FlashBack dan toch niet open is. We werken zeer goed samen, daarom heb ik direct positief gereageerd op de vraag van mijn buurman om een deel van mijn ruimte beschikbaar te stellen voor het bouwen van een gezamenlijk terras. Deze wisselwerking helpt ons allebei verder en brengt meer gezelligheid en sfeer. We merken een grote solidariteit onder alle horecaleden en dat geeft een zeer fijn gevoel."

https://www.bruisendlommel.be/horeca-kick-off/


Foto: Bruisend Lommel

Bekijk alle artikels uit Lommel