Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Lommel: Kathleen Woinin en Tine Peeters winnen eerste editie Bosland in Beeld fotowedstrijd (22 september 2020)

Met Bosland in Beeld lanceerden de Boslandpartners deze zomer een fotowedstrijd. Uit meer dan 1.250 inzendingen werd een selectie van 54 werken gemaakt. Daaruit heeft een professionele jury en een publieksjury nu een Top-3 aangeduid. Omwille van het succes zal de wedstrijd in 2021 een vervolg krijgen.

Liefst 4 maanden lang konden geïnteresseerden foto's maken en op Facebook & Instagram via de hashtag #boslandinbeeld delen. Boslandsfeer, topnatuur, fauna en flora, gastronomie, architectuur, cultureel erfgoed, mode, surrealisme op z’n Boslands… alles werd daarbij toegelaten.

De 54 geselecteerde foto's werden gemaakt door Rudi Bergmans, Mike Dirkx, Anita Horions, Mike Jansen, Paul Smeets, David Peters, Leon Van Ham, Hans Leën, Daniël Veltjen, Bert Meyssen, Christof Daens, Wendy Maas, Patricia Palmans, Ingrid Gilis, Jeroen Clerix, Robert Boons, Kathleen Woinin, Elke Vanrijkel, Tine Peeters, Jente Kasprowski, Koen Truyen, Marijke Geers, Michou Hermans, Tiffany Heymans en Roger Hamblok.

Het beeld Run Wild van Kathleen Woinin pakt de gouden medaille, gevolgd door Vogels spotten van Jente Kasprowski op 2 en Chillen in Blekerheide van Leon Van Ham op 3.

Winnaars van Bosland in Beeld worden beloond met een Boslandbon. De gouden medaille ontvangt een waardebon van300 euro, de zilveren een van200 euro en de bronzen een van 100 euro.

Doordat een expositie in de feesttent van Bosland Trail niet kan doorgaan, hebben de Boslandpartners beslist om een voorlopige openluchttentoonstelling te voorzien die vanaf het Bosland Trail weekend te zien zal zijn op 5 locaties in Bosland. Deelnemers van de 100km en 50km wandeling krijgen op 5 locaties de werken te zien. Maar ook de gewone wandelaar of bezoeker kan de werken in Bosland gaan bekijken. De expo zal de hele maand oktober zichtbaar zijn in de wandelgebieden In Den Brand, Resterheide, Hoksent - Molhem, Dommelvallei - Heesakkerpark en de Sahara. Daarna zal de expo opnieuw verhuizen.Bekijk alle artikels uit Lommel