zaterdag 31 juli 2021

Lommel: Liam Manning nieuwe hoofdcoach Lommel SK (10 juli 2020)

Liam Manning is de nieuwe hoofdcoach van het eerste elftal. De Engelsman heeft eerder gewerkt in de academiestructuur van het Engelse voetbal. De nieuwe coach begint binnen de veertien dagen aan zijn opdracht.

Na een succesvolle ervaring als coach van de NYCFC Academy, zal Manning nu verantwoordelijk zijn voor het leiden van het nieuwe hoofdstuk voor Lommel SK onder de verantwoordelijkheid van de City Football Group. Bij NYCFC, één van onze zusterclubs van CFG, heeft de Engelse coach zich sterk geprofileerd door de ontwikkeling van jonge spelers en door ervoor te zorgen dat de voetbalstijl en -filosofie van de Academy over alle leeftijden heen in lijn zijn met de principes van CFG.

"Ik ben blij dat ik Lommel SK kan vervoegen en deze nieuwe reis in de geschiedenis van de club kan leiden onder de paraplu van de City Football Group. Lommel SK is een club met een gevestigde geschiedenis in het Belgische voetbal, met een solide basis en een enorm groeipotentieel. Ik wil mijn best doen om de traditie van de club, om jong talent te helpen ontwikkelen, voort te zetten", reageert Manning.

Sportief directeur Ronny van Geneugden: "We zijn erg blij dat Liam zich bij ons voegt als de nieuwe hoofdcoach. Hij heeft veel expertise in het trainen en ontwikkelen van jong talent, wat perfect past in de lange termijn strategie van Lommel SK. Liam heeft ook een goede staat van dienst met het implementeren van de voetbalstijl en -methodologie, wat voor ons van onschatbare waarde zal blijken te zijn."


Bekijk alle artikels uit Lommel