Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

In Limburg: Jongeren kiezen naam voor hun nieuwe ontmoetingsplaats (27 juni 2024)

Tijdens het spetterende School's Out evenement is de nieuwe naam van het toekomstige jongerencentrum in Lommel bekendgemaakt: Hangar3920. De onthulling werd gedaan door de artiest OSKI, net na zijn eigen optreden aan onze Lommelse jeugd. De naam Hangar3920 is gekozen na een uitgebreide bevraging onder de jongeren van Lommel.

Het nieuwe jongerencentrum, dat gebouwd zal worden op de site Adelbergpark, krijgt een prominente plaats in het centrum van Lommel. Hiermee zet de stad een belangrijke stap in de versterking, verhipping en dynamiek van de stadskern. Het centrum wordt een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar jongeren altijd welkom zijn en waar ze geïnspireerd, gestimuleerd en ondersteund worden.

Burgemeester Bob Nijs: "Met Hangar3920 creëren we een plek die volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van onze jongeren. Het is een ruimte waar ze zich kunnen ontwikkelen, ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten in een veilige en stimulerende omgeving."

Hangar3920 zal diverse faciliteiten bieden, waaronder een vleugel voor stadsdiensten en welzijnsorganisaties zoals het JAC, een nieuwe locatie voor het OverKop-huis, flexplekken, stille ruimtes en een polyvalente zaal voor vrijetijdsactiviteiten, opleidingen, workshops en studie. De omgeving zal groen en duurzaam worden ingericht, met aandacht voor energiezuinig bouwen, toegankelijkheid, akoestiek en klimatisering.

De bouw van Hangar3920 begint later dit jaar met de officiële eerstesteenlegging. Dit markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor de jeugd van Lommel, waarbij de stad zich blijft inzetten voor de groei en ontwikkeling van haar jongere inwoners.



Jongeren in Lommel kiezen Hangar3920 als naam voor toekomstig jongerencentrum
Foto: Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit In Limburg