Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

In Limburg: Opening fietstunnel Havenlaan Diepenbeek (5 juni 2024)

Op woensdag 5 juni 2024 werd de fietstunnel aan de Havenlaan in Diepenbeek geopend, dit in aanwezigheid van gedeputeerde van Mobiliteit Bert Lambrechts, burgemeester Rik Kriekels en de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Samen met de aanleg van aansluitende fietspaden kadert deze fietstunnel in de ontwikkeling van de fietssnelweg F72 die Hasselt met Maastricht verbindt. Het jaagpad aan de zuidzijde van het Albertkanaal kruist de Havenlaan ondergronds en wordt zo toegankelijk als vlotte fietsverbinding. De totale projectkost is 1,3 miljoen euro.

De verbinding is een cruciale schakel op de F72 fietssnelweg die grotendeels de jaagpaden van het Albertkanaal volgt. Binnenkort kun je volledig veilig en autovrij fietsen van fietsbrug de Langeman in Hasselt tot de industrie van Genk-Zuid. Samen met de F5 (Antwerpen-Hasselt) ontstaat zo een vlot befietsbaar geheel van oost naar west, dwars doorheen de provincie, beter gekend als de Albertkanaalroute.

De tunnel heeft een totale lengte van 28 meter en een breedte van 7 meter. Voor de bouw van deze tunnel werden 73 ton staal en 350 m³ beton voorzien. In dit project werden ook maar liefst 650 meter aansluitende, vrijliggende fietspaden aangelegd. "Dit is opnieuw een heel mooi, nieuw stukje fietssnelweg. Hopelijk krijgen we de komende maanden alleen nog goed fietsweer zodat iedereen deze prachtige realisatie kan komen testen", besluit gedeputeerde LambrechtsOpening fietstunnel Havenlaan Diepenbeek
Foto: Communicatie Limburg

Bekijk alle artikels uit In Limburg