zondag 14 april 2024

In Limburg: Drinkbaar water uit beschermde dorpspomp (27 maart 2024)

Het dorpsplein van Leut, een van de meest bekende startplaatsen om het RivierPark Maasvallei te verkennen, heeft opnieuw een element die de historische charme van de regio versterkt. De dorpspomp van Leut, een beschermd erfgoedelement dat dateert uit de 19e eeuw, is opnieuw in gebruik genomen als een watertappunt voor bezoekers."Het dorpsplein van Leut is een ideale locatie voor voorzieningen voor bezoekers van het RivierPark Maasvallei", zegt burgemeester Raf Terwingen. "Met verschillende wandel- en fietsroutes die hier samenkomen, evenals de nabijheid van het kasteel van Leut, biedt de dorpspomp een waardevolle toevoeging aan de faciliteiten op dit historische plein."

Schepen Herbert Coox: "Het opnieuw in gebruik nemen van de dorpspomp van Leut als watertappunt is een bijzondere gelegenheid. Wandelaars en fietsers die de Maasvallei verkennen, kunnen hier nu genieten van verfrissend kraanwater, terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving."

Katrien Schaerlaekens, coördinator van het RivierPark Maasvallei (RLKM): "Aan de Nederlandse oever van de Maasvallei werden enkele jaren geleden al watertappunten geïnstalleerd. Die worden frequent gebruikt, en de horeca verwijst er zelfs naar door als mensen gehaast zijn. Dankzij het Interreg
project haakt nu ook de Vlaamse oever aan."

INFO
Kerkplein, Sint-Pietersstraat z/n, 3630 MaasMechelen (Leut). Het is mogelijk om de waterfles bij te vullen tussen 1 maart en 15 november.

Het prachtige dorpsplein van Leut, één van de meest bekende startplaatsen om het RivierPark Maasvallei te verkennen, heeft opnieuw een element die de historische charme van de regio versterkt. De dorpspomp van Leut, een beschermd erfgoedelement dat dateert uit de 19e eeuw, is op woensdag 27 maart opnieuw in gebruik genomen als een watertappunt voor wandelaars en fietsers. Foto's: Communicatie Maasmechelen

Bekijk alle artikels uit In Limburg