zondag 14 april 2024

In Limburg: Belevingsbos voor honden in Kattevennen (25 februari 2024)

Alle Genkse viervoeters kunnen vanaf nu terecht in zes hondenlosloopweides. Het Belevingsbos in Kattevennen is de zesde hondenlosloopweide in Genk. Er zijn er al in Genk-Centrum, Kolderbos, Sledderlo, Zwartberg en Bokrijk.

"Met bijna 11.000 honden in Genk, was er nood aan meer", zegt schepen vertelt Anniek Nagels. "De Genkenaren vragen al een tijdje naar een ruimere weide voor hun viervoeters, voorheen moesten ze uitwijken naar buurtgemeenten, maar dat is niet langer nodig. Het doel is om in elke regio van de stad een gebied te creëren waar honden vrij kunnen lopen." Daarbij zal er dit jaar nog een zevende losloopweide ingericht worden tussen Boxberg en Winterslag.

Met een gebied van vijf hectare is het belevingsbos het op één na grootste losloopweide in Limburg. "Het Belevingsbos in Kattevennen is een fantastische toevoeging aan onze stad, waar zowel honden als hun baasjes kunnen genieten van een verrijkende natuurervaring."

Het bos heeft gemarkeerde paden van één kilometer lang waar de honden vrij kunnen snuffelen, spelen en rennen. Het bos bevindt zich achter het planetarium en het minigolfterrein in Kattevennen, middenin de natuur. Het is dus niet alleen een groene omgeving voor honden, maar ook een prachtige plek voor baasjes om samen met hun viervoeters van de natuur te genieten.


Het gebied is vijf hectare groot en is daarmee de op één na grootste losloopweide in Limburg
Foto: Communicatie Genk

Bekijk alle artikels uit In Limburg