zaterdag 15 juni 2024

In Limburg: Politieactie in Limburg (20 november 2023)

Op zaterdag 18 november hebben de federale en lokale politiediensten in Limburg een grootschalige controleactie gehouden. In totaal werden 910 voertuigen en 684 personen gecontroleerd. Er werden 15 PV's opgemaakt voor gerechtelijke feiten, voornamelijk druggerelateerd, en 94 PV's voor verkeersinbreuken.

Deze FIPA-actie (Full Integrated Police Action) was in de eerste plaats gericht tegen woninginbraken en rondtrekkende daders, maar ook andere fenomenen kwamen aan bod: illegale wapenhandel, mensensmokkel, drughandel en verkeersveiligheid.

De operatie werd gecoördineerd door de Federale Politie. Verschillende lokale politiezones en diensten van de Federale Politie namen deel aan de actie. De controles gebeurden zowel met vaste controleposten als met mobiele patrouilles. Er werd gecontroleerd op de autosnelwegen, op gewestwegen en in kleinere dorpskernen.

Tijdens de actie stelde de politie 15 processen-verbaal op voor gerechtelijke feiten, waarvan de meeste voor drugsdelicten. Daarnaast werden vier voertuigen in beslag genomen en werd één persoon bestuurlijk gearresteerd voor illegaal verblijf.

Er werden ook 94 processen-verbaal opgesteld voor verkeersinbreuken. 27 personen werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol (17) of drugs (10). Van 13 onder hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Daarnaast werden er processen-verbaal uitgeschreven voor technische eisen (24), inschrijving (6), verzekering (4) en snelheid (2).Foto: Federale Politie

https://www.limburgnieuws.be/
Limburg
Nieuws

Bekijk alle artikels uit In Limburg