Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

In Limburg: Vlaanderen viert 15 jaar carnaval als cultureel erfgoed (11 november 2023)

Het carnaval in Vlaanderen viert dit jaar haar vijftiende jaar als cultureel erfgoed, een erkenning dat toenmalig Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Peumans afdwong. Om 11.11 uur van de 11e dag van de 11e maand werd ook in Limburg traditiegetrouw gestart met de openingsvieringen, zoals ook in Nederland en Duitsland het geval is.

Vlaams minister Zuhal Demir grijpt de gelegenheid aan om alle overheden op te roepen de prachtige volkstraditie en het verenigings- en evenementenleven errond te steunen en in leven te houden.

"Nog meer dan een motor voor het verenigingsleven, geeft carnaval in sommige regio's het voorjaars dagtoerisme een stevige boost. Het is het volksfeest bij uitstek dat mensen van diverse pluimages samenbrengt", zegt Demir.

"Hulde aan iedereen die zich inzet om onze carnavalstraditie in ere te houden. Voor sommigen lijkt het een fait divers. In werkelijkheid is en blijft het van onschatbare waarde voor onze gemeenschap. Het blijft dan ook van belang om de rood-geel-groene traditie verder te zetten en in stand te houden. Om Limburgers met verschillende achtergronden in contact te brengen met elkaar. Om het verenigingsleven als fundament van ons sociaal weefsel verder te steunen."

Bekijk alle artikels uit In Limburg