zaterdag 15 juni 2024

In Limburg: Lommel maakt kans op titel Wandelgemeente van het jaar (22 mei 2023)

Het gloednieuw concept wandelgemeente van het jaar is een initiatief van Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen. In deze nieuwe jaarlijkse wedstrijd gaat een vakjury - en heel wandelend Vlaanderen - op zoek naar de Vlaamse gemeente/stad met de mooiste en meest duurzaam verankerde realisaties. De uiteindelijk winnaar wordt niet alleen beloond met de award wandelgemeente van het jaar, maar wordt ook een jaar lang uitgebreid in de kijker gezet door Wandelsport Vlaanderen vzw.

Lommel zit bij de laatste 5 geselecteerden om deze mooie titel binnen te halen.

Schepen Karel Wieƫrs: "Heel wat toeristen komen naar Lommel voor de prachtige natuur en de ultieme rust. Met ons uitgebreid wandelnetwerk laten we toeristen kennismaken met alle troeven en trekpleisters van Lommel. We hebben met Lommel veel noemenswaardige wandeldecors."

"In Lommel stimuleren we iedereen om te wandelen. Voor kinderen is er een gevarieerd aanbod (schatzoektochten, speelbossen, thema wandelingen), maar we hebben ook rolstoel- en buggyvriendelijke wandelingen", zegt Niek Janssen, directeur van Toerisme Lommel. "Het ongekende aan de Lommelse wandelgebieden is dat ze erg gevarieerd zijn qua natuur, maar toch allemaal nabij elkaar liggen."

Stemmen kan nog tot 30 augustus, via de website van Wandelsport Vlaanderen: lommel.be/stemmen-wandelgemeente

Bekijk alle artikels uit In Limburg