zondag 14 april 2024

In Limburg: Nieuwe zoekactie naar Elke Wevers in Neeroeteren (3 maart 2023)

In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers (2010) werd vandaag opnieuw gezocht in Neeroeteren. De actie vond plaats op de Zuid-Willemsvaart in Neeroeteren aan het Eilandje. In 2011 gebeurde er in deze buurt al een zoekactie. "De apparatuur (sonar) waarmee in het water gezocht wordt, is ondertussen geavanceerd, waardoor politie en justitie deze opportuniteit willen aangrijpen om opnieuw op deze plek te zoeken", laat parket Limburg weten.

"Deze zoekactie stond reeds in de lente van 2022 gepland, maar door de dichte beplanting in het water, was het onmogelijk om deze te laten doorgaan."

Bij deze actie waren aanwezig: de cel vermiste personen, de scheepvaartpolitie, het technisch steunteam van de federale politie met een geavanceerde sonar, het duikteam van de civiele bescherming en de lokale politie Maasland.

"De actie bleef zonder resultaat", aldus parket Limburg.

Op 9 december 2010 verdween de 32-jarige Elke Wevers en sindsdien ontbreekt elk spoor. Tot op vandaag blijft haar verdwijning een mysterie en tasten familie en speurders nog steeds in het duister.
Opvallend: Maandag start de TV-reeks 'Waar is Elke Wevers?' In vier afleveringen worden de verschillende sporen ontrafeld die de voorbije twaalf jaar zijn onderzocht door politie, familie en priv├ędetectives.

Info TV-reeks: https://www.limburgnieuws.be/maaseik/1676972383-tv-reeks-waar-is-elke-wevers--a.html

Heeft u informatie over de verdwijning van Elke Wevers? Contacteer dan de federale politie op het gratis nummer 0800 30 300


Foto: Elke Wevers / Opsporingsbericht Federale Politie

OPSPORINGSBERICHT POLITIE van 10.12.2010 : https://www.politie.be/5998/nl/opsporingen/vermiste-personen/meerderjarigen/elke-wevers

Bekijk alle artikels uit In Limburg