Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

In Limburg: Nieuwe 3D-film geeft een unieke inkijk in Romeins Tongeren (9 januari 2023)

Romeins Tongeren in 3D is een vier minuten durende animatiefilm die je meeneemt naar de Romeinse tijd. Burgemeester Patrick Dewael: "Met deze film tonen we enkele hoogtepunten uit het Romeinse verleden van onze stad. Enerzijds is de film een soort voorprogramma voor de vele toeristen die onze stad bezoeken. Zij worden zo uitgenodigd voor een verdere verkenning van onze stad in het Gallo-Romeins Museum en het Teseum. Anderzijds nodigen we diezelfde bezoeker ook uit om actief en op eigen houtje de stad te ontdekken. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van de daartoe recent ontwikkelde Per Pedes-app. Tenslotte geeft de film ook elke Tongenaar een unieke inkijk in de geschiedenis van zijn of haar stad."

Voor de realisatie van de film werd samengewerkt met ArchaeoPlanRistow (Keulen) en architectenbureau Narmer (Budapest). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in de realisatie van virtuele archeologische reconstructies / professionele animaties.

Schepen Gerard Stassen: "Heel wat archeologische restanten zitten nog verscholen in de ondergrond en zijn dus niet zichtbaar. Het is dan ook geen sinecure om ruim 2000 jaar stadsontwikkeling op heldere en duidelijke wijze uit de doeken te doen. Gelukkig maar biedt de hedendaagse technologie soelaas. Een beeld zegt vaak meer dan 1.000 woorden. Dat geldt bij uitstek voor deze 3d-film die je een bijzondere impressie geeft omtrent het (Romeinse) verleden van onze stad."Schepen An Christiaens: "De film kan worden bekeken via een gloednieuw interactief touch screen dat werd opgesteld bij de dienst toerisme. De Gasthuiskapel is voor heel wat toeristen de eerste halte tijdens hun bezoek aan onze stad." Foto: Communicatie / Toerisme Tongeren

Bekijk alle artikels uit In Limburg