Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

In Limburg: Visit Tongeren wint de Tourism Ambassador Award 2022 (8 januari 2023)

Met de jaarlijkse uitreiking van de Tourism Ambassador Award zetten de studenten van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL een Limburgse toeristische speler in de kijker.

Tongeren heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd om van Limburg the place to be te maken voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Uit de verschillende inzendingen werd Visit Tongeren als Tourism Ambassador 2022 gekozen. Het toeristisch onthaalkantoor van Tongeren ontwikkelde het afgelopen jaar kindvriendelijke activiteiten.

De studenten Toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool PXL erkennen de inspanningen en de kwaliteit. De Award is een kunstwerk van Cara Lemmens.Toerisme Tongeren wint de Tourism Ambassador Award 2022
Foto: Communicatie Stad Tongeren


"Kinderen zijn de toeristen van morgen. Hoewel het op dit moment nog niet duidelijk is hoe deze doelgroep zich zal ontwikkelen en wat een bestemming precies kan doen om hen zo goed mogelijk te bereiken en in te spelen op hun interesseveld, houden we toch al met enkele kenmerken rekening om van Tongeren een familievriendelijke en kidsproof plek te maken", zegt schepen An Christiaens. Zo zet Tongeren in op diversiteit, het belang van schermen, social media en YouTube. 'Hierbij wordt ook in het achterhoofd gehouden dat grootouders, familie en vrienden, evenals touch-screenapparaten deel uitmaken van de leefwereld van de Alfa-kids."

Bekijk alle artikels uit In Limburg