Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

In Limburg: De Warmste Week in Hasselt: 5.081.675 euro voor 270 projecten rond kansarmoede (24 december 2022)

De Warmste Week heeft 5.081.675 euro ingezameld in de strijd tegen kansarmoede. In de slotshow werd het bedrag bekendgemaakt waarmee 270 projecten van De Warmste Week kansen creëren in 2023. Zes dagen lang presenteerden Fien, Kawtar, Eva en Sander non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt, waar het publiek massaal op afkwam. Overal in Vlaanderen en Brussel waren er acties ten voordele van De Warmste Week.

Eva De Roo: "Na drie jaar eindelijk opnieuw De Warmste Week in full force. Het waren zes dagen vol prachtige acties, zalige optredens en vooral straffe getuigenissen die het taboe rond kansarmoede een stukje doorbraken. We zijn heel blij dat we alle 270 projecten kunnen waarmaken. Want solidair zijn met wie het minder goed heeft, dat is het mooiste wat er is."Foto: VRT

Vlaanderen heeft opnieuw zijn grote hart getoond. In totaal vonden meer dan 3.000 acties plaats voor De Warmste Week, liepen 31.469 mensen de Warmathon, bezochten 102.000 mensen Het Warmste Huis in Hasselt en zijn er meer dan 10.000 platen aangevraagd. Ondanks het druiligere weer ging het dak er meermaals af door optredens van onder meer Bazart, Bart Peeters, Goldband, Metejoor en Oscar and the Wolf.

Steven Vandeput, burgemeester Hasselt: "We zijn enorm fier dat Hasselt de voorbije week, nog meer dan anders, de warmste stad van Vlaanderen mocht zijn. De Hasselaren en bij uitbreiding alle Limburgers, hebben De Warmste Week met veel liefde omarmd en hun beste beentje voorgezet. In de gaststad werden ongezien veel acties op poten gezet. Dat smaakt naar meer."

Zes dagen lang was De Warmste Week non-stop te volgen op MNM, Studio Brussel, Eén en VRT MAX. Siska Schoeters blikte elke avond in een tv-uitzending terug op de mooiste momenten van de dag. Kristel Verbeke maakte het ontroerende Vlammen tegen kansarmoede, Durf te vragen focuste op dak- en thuisloze mensen en in Switch zetten heel wat bekende gezichten mee hun schouders onder De Warmste Week.

Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting. Dankzij het ingezamelde bedrag zorgt De Warmste Week ervoor dat 270 projecten rond kansarmoede zullen worden waargemaakt in 2023.


De Warmste Week vlamt met 5.081.675 euro voor 270 projecten rond kansarmoede
Foto: VRT

Bekijk alle artikels uit In Limburg