Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

In Limburg: De Feestbus op 31 december en 1 januari (23 december 2022)

Limburgers die met oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. "Na twee jaar afwezigheid, slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht.

In totaal rijden dit jaar op 31 december en 1 januari, 24 bussen uit. De bussen vervoeren de feestvierders over zowel lange trajecten naar de grotere uitgaanscentra als korte trajecten naar lokale feesten.

Gedeputeerde Igor Philtjens: "De provincie Limburg promoot en investeert in het gebruik van het openbaar vervoer als een waardevol vervoersalternatief dat betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen. We vinden het belangrijk om ook in de loop van oudejaarsnacht fuifgangers veilig huiswaarts te brengen. We zijn blij dat heel wat gemeenten en De Lijn opnieuw mee hun schouders zetten onder dit project."

28 Limburgse gemeenten participeren in het project als derde-betaler: Alken, As, Bilzen, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Dilsen-Stokkem, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Kortessem, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Maasmechelen, Oudsbergen, Peer, Pelt, Tessenderlo, Tongeren , Voeren, Wellen en Zutendaal.

Alle dienstregelingen zijn te raadplegen op http://www.delijn.be/oudjaar

Om gratis gebruik te kunnen maken van de bus, moeten de inwoners van de deelnemende gemeenten vooraf een sms-ticket aanvragen via http://www.delijn.be/oudjaar
Met dat gratis sms-oudejaarsticket maak je zoveel verplaatsingen als je wil tussen 31 december 18 uur en 1 januari middernacht. Andere reizigers betalen de democratische prijs van 4 euro voor een ticket.Foto: Campagnebeeld De Lijn

Bekijk alle artikels uit In Limburg