zondag 14 april 2024

In Limburg: 40 jaar Jenevermuseum Hasselt: Lang zal jenever! (29 september 2022)

40 jaar geleden opende het Jenevermuseum zijn deuren in – hoe kan het ook anders - Hasselt, dé jeneverstad bij uitstek. Meer dan 1,5 miljoen bezoekers maakten in die periode kennis met de geschiedenis en het vakmanschap van onze nationale, geestrijke drank. Het Jenevermuseum wist een collectie van meer dan 30.000 objecten over jenever te verzamelen, te bewaren en gedeeltelijk te presenteren aan een internationaal publiek. En dat mag gevierd worden met heel wat activiteiten dit najaar waarbij smaak- en erfgoedbeleving centraal staan: expo’s, optredens, theater en een smakelijk verjaardagsfeest op 26 november voor alle Hasselaren en iedereen die mee wil vieren.

Burgemeester Steven Vandeput: "Het Jenevermuseum zet al 40 jaar lang Hasselt en jenever op de kaart. We zijn trots dat we bezoekers van hieruit kennis kunnen laten maken met smaak en het jenevererfgoed. Een mijlpaal in de geschiedenis van het museum die absoluut naar meer smaakt."

De veertigste verjaardag wordt gevierd met een groots opgezet verjaardagsfeest op zaterdag 26 november. De details voor het verjaardagsfeest worden op 26 oktober bekend gemaakt. Maar - zoals bij een echt verjaardagsfeest - zal er zeker muziek en taart zijn. En borrels, natuurlijk.

"Op 7 en 8 oktober wordt TATERWATER gelanceerd, de eerste theatervoorstelling waarin een jeneverstokerij tot leven komt. Een week later zorgen de Jeneverfeesten voor veel ambiance in en rond het museum en stellen we voor het eerst een jeneverambassadeur voor. Tot slot zijn er rondleidingen, cocktailworkshops, een online jenevertasting en in de kerstperiode krijgt muziek een bijzondere plek in het programma met een Jazz 'n Jeneveroptreden en optredens van mannenkoor Het Volgende Punt, dat niet alleen kerst- maar ook drinkliederen brengt."


Bekijk alle artikels uit In Limburg