zaterdag 15 juni 2024

In Limburg: Stijgende energieprijzen in ons land: Foodcorners van Group Bruno gaan dicht van middernacht tot 5 uur (22 september 2022)

De stijgende energieprijzen in ons land zijn onhoudbaar voor gezinnen en ondernemers. Gezinnen en bedrijven dreigen in zware problemen te komen. De 21 Limburgse Foodcorners van Group Bruno sluiten vanaf 3 oktober 's nachts de deuren, van middernacht tot 5 uur in de ochtend. "Dit is ongezien en vooral onbetaalbaar", zegt Luca Bruno van Group Bruno.

"De energieprijzen slaan door het dak en zijn onhoudbaar om onze Bruno Foodcorners 24 uur lang open te houden. We hebben de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in zonnepanelen en vele pizza-ovens draaien op elektriciteit. Dat heeft ons nog wat kunnen redden de voorbije periode. Maar tijdens de wintermaanden is er minder zon en dus minder groene stroom. Maar het zijn vooral de pizza-ovens op gas die onbetaalbaar geworden zijn. In onze shop van Genk-Noord bijvoorbeeld alleen al hebben we de voorbije 6 maanden een energie- meerkost van 50.000. Dat is per pizza 2,50 extra. Voor de volgende 3 maanden gaan de energieprijzen maal 10, dus gewoon onbetaalbaar. Maar ook onbegrijpelijk gezien de dalende trend van de gasprijzen op de internationale markten. Het lijkt wel of de energiebedrijven alleen maar uit zijn op superwinsten. Onze Bruno Foodcorners sluiten doen we met heel veel pijn in ons hart."

"Zelfs tijdens de coronacrisis bleven ze open mits het strikt opvolgen van alle voorschriften. We zullen uiteraard ook de lichten doven 's nachts, alle kleine beetjes helpen. Ook voor het personeel heeft dit grote gevolgen. 40 voltijdse jobs zullen de volgende maanden verdwijnen maar we proberen voor iedereen een oplossing te vinden. We hopen snel op de invoering van tijdelijke economische werkloosheid. De bedrijven hebben ook dringend nood aan financiële maatregelen en tussenkomsten om deze zware crisis te kunnen overleven. Het is vooral jammer dat we elke dag onze meer dan 25.000 klanten een beetje in de steek moeten laten maar het gaat niet anders."


Group Bruno gaat 21 Limburgse Foodcorners sluiten vanaf 3 oktober tussen middernacht en 5 uur en op zon- en feestdagen tot 6 uur.
De sluitingsmaatregel gaat in op 3 oktober 2022 en loopt voorlopig tot 31 maart 2023.
Foto: Group Bruno

Bekijk alle artikels uit In Limburg