Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

In Limburg: Genk On Stage zet lokaal talent in de kijker (9 juni 2022)

In Genk en omstreken wordt er afgeteld naar het laatste weekend van juni: dan is het opnieuw Genk On Stage. Genk On Stage 2022 wordt een feesteditie, het festival bestaat twintig jaar. Nieuwe namen op de affiche: FAISAL, Davide Cavaliere en Loredana werden nog toegevoegd aan de line-up. Eerder werden kleppers als Bart Peeters, de Jeugd Van Tegenwoordig, Grandmaster Flash en Ruben Block al aangekondigd.

Zowel op als naast de podia is er veel aandacht voor lokaal talent. 75% van de geprogrammeerde muzikanten komen uit de buurt, de helft daarvan is Genks.

"En daar zijn we enorm trots op. Genk is een stad die bruist van het talent en dat tonen we graag", zegt schepen Anniek Nagels. "Ook de muzikanten van onze eigen academie GA voor Muziek staan zondag op Main Stage."

Maar dus ook naast de podia kan je van Genkse kunsten genieten. Zo is er een samenwerking met kunstenaars Eleni Valor-Lopez en Houcine Boussabat van The Building vzw, zij versieren een pand in Shopping 1 naar aanloop van GOS. Graffiti-kunstenaar Jan Deejoohcee Rosius vrolijkt de brug van de Westerring aan het skatepark op met een unieke tag.

Er wordt deze editie ook aan de foodies onder de festivalgangers gedacht. Genieten van lekker eten kan je op het foodtruck festival SMA(A)K dat zijn tenten opslaat op de fruitmarkt.

Tenslotte opent er dit jaar een gloednieuwe site op Genk On Stage. Het bekende Factor J maakt plaats voor Hete Kolen op het Evenementenplein. De focus ligt nog steeds op de jeugd, maar we willen de beleving ruimer maken. "Hete Kolen is het nieuwe jongerenplatform van de jeugddienst waarbij we enerzijds het bestaande belevingsaanbod in Genk meer onder de aandacht wil brengen bij de jongeren en anderzijds jongeren meer willen aanzetten om zelf evenementen te organiseren."

Genk On Stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni.
www.genkonstage.beFoto: Stad Gen

Bekijk alle artikels uit In Limburg