Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

In Limburg: Vaccinatiecentra blijven paraat voor COVID-vaccinaties (3 juni 2022)

De Vlaamse Regering maakt bijna 60 miljoen euro vrij voor de organisatie van de COVID-vaccinaties door de vaccinatiecentra tot het einde van dit jaar. In een eerste fase gaat het om 16 miljoen euro, dit bedrag zal nog toenemen als er in het najaar een extra boosterprik zou volgen voor brede bevolkingsgroepen. De middelen gaan naar de eerstelijnszones die voor de vaccinaties instaan en zich paraat houden om indien nodig weer een versnelling hoger te kunnen schakelen.

"Ook de komende tijd zal vaccinatie een belangrijk instrument zijn in de aanpak van COVID-19. We blijven daarom waakzaam en bereiden ons verder organisatorisch voor. We voorzien in de nodige financiering om te garanderen dat we blijvend kunnen vaccineren indien nodig. De nodige wetenschappelijke adviezen zullen uitsluitsel geven over wie wanneer best een extra vaccin krijgt", zegt Vlaams minister Hilde Crevits.

De vaccinatiecentra en de vele vrijwilligers zijn er het afgelopen jaar in geslaagd om het overgrote deel van de bevolking in een recordtempo tijdelijk te beschermen met basis- en boostervaccinaties. Intussen heeft 93% van de 18+ bevolking in Vlaanderen een basisvaccinatie gehad en 83,9% een boostervaccinatie. De centra in Vlaanderen zijn vandaag nog altijd actief. Momenteel is er gestart met de 2de boosterprik bij +80-jarigen. Er werden intussen bijna 300.000 uitnodigingen verstuurd en meer dan 41.000 2de boosterprikken gegeven.

"Het is belangrijk om ook toekomstige pieken op te kunnen vangen. De centra moeten snel opnieuw inzetbaar zijn mocht een nieuwe variant of kwetsbare doelgroepen een snelle en grootschalige vaccinatiecampagne vereisen. Dus moeten we ons daarop voorbereiden."


Bekijk alle artikels uit In Limburg