Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

In Limburg: Internationale militaire taptoe op Grote Markt Sint-Truiden (3 juni 2022)

Na twee jaar gedwongen uitstel, organiseert de Belgische Defensie tussen 31 mei en 4 juni voor het eerst een internationale militaire taptoe in 5 Belgische gaststeden. Op donderdag 2 juni genoten duizenden toeschouwers van het indrukwekkende muziek- en lichtspektakel op de Grote Markt in Sint-Truiden.De internationale Militaire Taptoe was oorspronkelijk gepland in mei 2020, naar aanleiding van de herdenking van 75 jaar bevrijding van België, maar omwille van COVID-19 moest het groots opgezette evenement twee jaar worden uitgesteld. De show met optredens van muziekkapellen uit België, Frankrijk, Polen en de Verenigde Staten is een unieke coproductie tussen Defensie en de 5 Belgische gaststeden: Bergen, Namen, Brugge, Brussel en Sint-Truiden.

In Sint-Truiden is de taptoe de voorbije decennia uitgegroeid tot een erg gewaardeerde traditie en ook dit jaar trok het evenement weer volle tribunes.

Op de prachtige historische locatie van de Grote Markt brachten liefst 150 professionele muzikanten van Le Bagad de Lann-Bihoué (Frankrijk), The Representative Central Band of the Polish Armed Forces (Polen), The 2D Marine Division Band (USA) en The Royal Band of the Belgian Navy (België) een wervelend muzikaal spektakel, versterkt met videobeelden en lichtshow. Stéphanie Demeulemeester en Tom Olaerts namen de zangpartijen voor hun rekening.

Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat samenwerking een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Voor het eerst in de geschiedenis van Defensie nemen 3 buitenlandse militaire muziekkapellen deel aan het muziekevenement. Hiermee wordt het belang van internationale samenwerking beklemtoond. Met de keuze van de vijf Belgische gaststeden zet Defensie ook de samenwerking met lokale overheden in de schijnwerpers.

Daarnaast wil Defensie met initiatieven als deze internationale taptoe zich verder profileren als een actieve partner in en van de maatschappij.

De rode draad van het unieke muziekspektakel is De waarde van Vrijheid.

Na de voorstelling volgde een receptie in de foyer van CC De Bogaard. De opbrengsten gingen traditiegetrouw naar enkele goede doelen, instellingen die zich inzetten voor mensen met een beperking.Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit In Limburg