Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

dinsdag 18 januari 2022

In Limburg: Nieuwe schoolgebouwen voor honderden leerlingen in Limburg (7 januari 2022)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert anderhalf miljoen euro in 6 scholenbouwprojecten in Limburg. In deze nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen zullen honderden leerlingen aan een schoolbank kunnen aanschuiven.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiƫle steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen.

In Hasselt kan de Provinciale Middenschool Hasselt met 1,1 miljoen voor 259 leerlingen de bouw van klaslokalen en ateliers voor kunstvakken, een sportlokaal en een danszaal met kleedkamers en een refter/polyvalente ruimte voor de eerste graad artistieke vorming, realiseren.

Er staan ook projecten op stapel in Bilzen, Leopoldsburg, Pelt, Dilsen-Stokkem en Peer.


Bekijk alle artikels uit In Limburg