Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

dinsdag 18 januari 2022

In Limburg: 15.000 euro subsidie voor inrichting Kleine Wildernis Hoeverstee (6 januari 2022)

Stad Lommel ontvangt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir een subsidie van 15.000 euro voor de inrichting van de nieuwe Kleine Wildernis Hoeverstee in Kattenbos. "De minister sprak haar waardering uit voor de manier waarop we als stad met de buurt samenwerken", zegt burgemeester Bob Nijs van Lommel. "Niet alleen voor de creatie van een nieuwe groene ontmoetingsplek met ecologische waarde, maar ook voor de verbinding die we maken met de Mooimakers."

De inrichting van Hoeverstee is voorzien vanaf het voorjaar 2022 en bevat een speelbosje, natuurlijke speelelementen, een speelweide, bloemenweides, een boomgaard, een pluk- en moestuin, petanquevelden en zit- en ontmoetingsplekken. De inwoners engageren zich om de plek proper te houden via het initiatief Mooimakers.

Niet alleen de bewoners maar ook lokale planten en dieren, waaronder de Veldparelmoervlinder zullen gebruik kunnen maken van dit nieuwe stukje speelnatuur. De totale projectkost is geraamd op 40.000 euro, waarvan 15.000 euro gesubsidieerd wordt via het Natuur in je buurt-programma van het Agentschap voor Natuur en Bos.

"We vonden een stuk braakliggende grond van 1 hectare in het midden van de wijk om er de Kleine Wildernis Hoeverstee te realiseren. Meteen de derde Kleine Wildernis voor Lommel. Een vierde staat trouwens ook al op de planning. Die komt later dit voorjaar bij basisschool De Klimtoren in Lommel-Barrier."Minister Demir kent subsidie van 15.000 euro toe voor nieuwe Kleine Wildernis Hoeverstee in Kattenbos
Communicatie Lommel

Bekijk alle artikels uit In Limburg