Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten.

dinsdag 26 oktober 2021

In Limburg: Terug uchteren (30 september 2021)

Ter gelegenheid van de tiendaagse voor Geestelijke Gezondheid organiseert het lokaal bestuur van Hechtel-Eksel een Uchterwandeling en werden er silhouetten geplaatst op verschillende zitbanken. Deze initiatieven moeten spontane ontmoeting stimuleren en een kans tot verbinding creƫren.

"De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Plots stond het sociale leven stil. Een babbeltje met de buur, een praatje in de winkel,... Het kon niet meer. Hoog tijd om die momenten in te halen", zegt schepen Johan Feyen.

Op zondag 3 oktober vindt de Uchterwandeling plaats. "Dit is een babbelwandeling, voorzien van een muzikale noot voor extra gezelligheid. Na enkele kilometers wandelen en babbelen, trakteren we de deelnemers bij aankomst op een warm drankje of soep."

"We plaatsten ook vier banksilhouetten in Hechtel-Eksel, gemaakt door vzw Teutenhuis. Bedoeling is dat deze figuren met gespreksstarters toevallige ontmoetingen tussen mensen uitlokken. Zo moedigen we mensen aan om samen plaats te nemen op de bank en een babbeltje te slaan. Een kans om elkaar te leren kennen. Een kans op verbinding", besluit burgemeester Jan Dalemans.

Terwijl twee banksilhouetten vast blijven staan in Eksel aan de bib en in Hechtel aan het KIK, zijn er ook twee rondreizende banksilhouetten die tijdens de maand oktober van de ene bank naar de andere verhuizen. Op de zijde van de silhouetten staan gespreksstarters.Lokaal bestuur stimuleert ontmoeting met Uchterwandeling en banksilhouetten
Communicatie Hechtel-Eksel

Bekijk alle artikels uit In Limburg