woensdag 27 oktober 2021

In Limburg: Jean Paul Van Bendegem ambassadeur van filosofieschool Doen! Denken! (15 september 2021)

Filosoferen zit in de lift. Kritisch denken is belangrijk voor iedereen. Daarbij helpt Doen! Denken!  Als eerste filosofieschool in Vlaanderen richt Doen! Denken! zich tot kinderen en volwassenen uit alle sectoren in de samenleving. Doen! Denken! geniet voortaan de steun van wetenschapsfilosoof en professor emeritus Jean Paul Van Bendegem als ambassadeur.

Nadine Libens, voorzitter Doen! Denken!: "Doen! Denken! helpt mensen om in dialoog te gaan op basis van argumenten en redeneringen. Voor deze praktische vorm van filosoferen hoef je geen voorkennis te hebben."

Tine Bos en Márnix Vanlangenaeker zijn de professionele krachten uit de academische wereld van Limburg. Samen met hen organiseert Doen! Denken! tal van filosofische activiteiten. Van filosoferen met kinderen en het begeleiden van bedrijfsgroepen tot het opzetten van duurzame vorming voor filosofische gespreksleiders en zelfs een postgraduaatsopleiding in de schoot van PXL.

Jean Paul Van Bendegem is ambassadeur. "Als wiskundige en wetenschapsfilosoof is hij voor Doen!Denken! de gedroomde ambassadeur. Wie hem bezig ziet, weet dat hij steeds de nuchtere en amusante ondertoon precies weet te vatten."

Met succes eindigden 13 Limburgse cursisten de opleiding filosofische gespreksleider georganiseerd door vzw Doen!Denken! Met grote trots mochten zijn hun getuigschrift ontvangen van ambassadeur, wetenschapsfilosoof en professor emeritus Jean Paul Van Bendegem.In Sint-Truiden werden de getuigschriften uitgereikt aan de deelnemers van de zomercursus filosofisch gespreksleider.
Foto: Doen! Denken!

Bekijk alle artikels uit In Limburg