donderdag 13 mei 2021

In Limburg: Stickeractie Rode Kruis-Vlaanderen gaat van start (22 april 2021)

De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat vandaag van start. Van 22 april tot en met 6 mei 2021 zullen de stickers te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen. Een duwtje in de rug dat - na een jaar alles geven - extra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie iets anders lopen dan normaal. Zo zullen vrijwilligers niet te vinden zijn op kruispunten maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht en wordt online verkoop extra aangemoedigd. Nieuw dit jaar: je kan de sticker ook kopen bij Delhaize en lokale handelaars.

"Onze sticker wordt 60 jaar. Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij gaat. Studio 100 blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en laat daarom enkele van haar figuren de cover van de Rode Kruissticker sieren. Een sticker van 5 euro lijkt misschien banaal, maar de hulp die ze er achteraf mee bieden is veel meer dan dat", zegt Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen.

Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten. In plaats daarvan vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht zoals op markten, parkings, gemeentepleinenÂ… Daarnaast zal de sticker voor het eerst te koop zijn bij Delhaize en steunen ook verschillende lokale handelaars hun lokale afdeling door als verkooppunt op te treden. De sticker kan ook online aangekocht worden via http://www.koopdesticker.be. Je kiest zelf welke afdeling je online steunt.

De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling in jouw buurt.


Studio 100-figuren staan centraal op zestigste Rode Kruissticker
Vrijwilligers dit jaar op vaste standplaatsen, versterkt door lokale handelaars, Delhaize en online verkoop
Foto: Rode Kruis-Vlaanderen

Bekijk alle artikels uit In Limburg