donderdag 13 mei 2021

In Limburg: Bijna 8 op de 10 van de intensief tijdelijk werklozen is bereid om een opleiding te volgen (13 april 2021)

In februari 2021 waren er in Vlaanderen 287.197 mensen tijdelijk werkloos. Een jaar eerder lag dat aantal op 85.212. Om beter zicht te krijgen op de noden en ervaringen van een doelgroep die in recordtijd toenam, werd door VDAB een bevraging uitgevoerd bij meer dan 5.000 tijdelijk werklozen. Daaruit blijkt dat ruim 4 op de 10 van de intensief tijdelijk werklozen ondertussen al een opleiding volgde of tijdelijk een andere job of vrijwilligerswerk heeft gedaan en dat bijna 4 op de 10 van hen nog geen actie heeft ondernomen maar daar wel interesse in heeft.

"Een positief signaal, want dat betekent dat bijna 8 op de 10 van de intensief tijdelijk werklozen bereid is om actie te ondernemen", zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. "Het is duidelijk dat heel wat tijdelijk werklozen hun loopbaan in handen nemen door tijdelijk elders te werken of een opleiding te volgen."

De voornaamste drempels blijven de onzekerheid over het moment van werkhervatting en informatie en ondersteuning op maat.


Bekijk alle artikels uit In Limburg