donderdag 4 maart 2021

In Limburg: Céline Malyster uit Sint-Truiden schrijft haar eerst roman (15 februari 2021)

Céline Malyster heeft een boek geschreven over liefde, moederschap, evenwicht zoeken, jezelf heruitvinden. Het hoofdpersonage Céleste zoekt haar weg als jonge, alleenstaande mama. "Een vertrekpunt waarin ik mezelf goed herken. De rest van het boek is fictie: een mengeling van beleven, observeren, uitvergroten, minimaliseren en fantaseren", vertelt Céline Malyster.

Céline Malyster speelde verschillende gastrollen in tv-reeksen en is vaste presentatrice bij TV Limburg. Daarnaast is ze consultant bij Hotel Hungaria en fiere mama van Max. "Ook trotse Limburgse, fier Truinoske. Zo kwam ik ter wereld en dat ben ik nog steeds."

"Mijn debuutroman ligt nu in de boekhandel. En van al mijn avonturen is dit met stip het spannendste. Als dochter uit een ondernemersfamilie ben ik niet bang om berekende risico's te nemen. Er gaat niets boven het gevoel om je eigen verhaal te schrijven, je leven in handen te nemen en je eigen koers te varen."

Over het boek: "Een paar weken voor de geboorte van hun eerste zoon verlaat Célestes man haar voor een jongere vrouw. Het verandert haar kijk op mannen en relaties grondig en het kost haar grote moeite om een nieuw evenwicht te vinden tussen moederschap, carrière en vrouw zijn. Toch lijkt tijd te helen en ze wordt opnieuw verliefd, op Thomas, een gehuwde man. Maandenlang duurt het spel van aantrekken en afstoten, tot Thomas voor haar kiest en zij eindelijk het gezin krijgt waarvan ze altijd al droomde. Totdat haar ex-man en vader van haar kind, voor het eerst in acht jaar weer opduikt. Het stabiele leven dat ze heeft opgebouwd, en dat van haar enige zoon, Oscar, wordt weer omgegooid...."

Meer dan 14% van de gezinnen zijn eenoudergezinnen, waarvan 80% moeders. Céline Malyster schreef een oprechte roman over dat thema. Ze maakt komaf met de vooroordelen waar een alleenstaande moeder mee te maken krijgt. Vrouw. Met kind is een fictieve roman, geïnspireerd op de schrijvers eigen ervaringen, maar het is vooral een verhaal waarin veel vrouwen zich zullen herkennen.

INFO
https://www.celinemalyster.com/product-page/vrouw-met-kindFoto: Céline Malyster

Bekijk alle artikels uit In Limburg