woensdag 27 januari 2021

In Limburg: Tom Waes op avontuur in Limburg (24 december 2020)

Geen verre reizen in 2020. Dat geldt natuurlijk ook voor Vlaanderens bekendste avonturier, Tom Waes. Maar Tom blijft niet bij de pakken zitten en maakt al snel van de nood een deugd. In Reizen Waes: Vlaanderen! gaat Tom de uitdaging aan. Hij zoekt uit of hij ook dicht bij huis avonturen kan beleven, zoals hij dat al jaren in het buitenland doet. Het verslag van Toms avonturen in Vlaanderen en Brussel is vanaf zondag 3 januari te zien op Eén.
In Limburg viert Tom bij de lokale sikh-gemeenschap 'het uur van de zoete nectar' en krijgt hij een uitnodiging om een bar aan de Chaussée d’Amour te bezoeken. Ook Antwerpen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel doorkruist Tom in zijn eigen, kenmerkende stijl.

Tom: "Reizen Waes: Vlaanderen is een unieke reeks geworden die er zonder het coronavirus wellicht nooit was gekomen. Ik ben dan ook blij dat ik deze zomer, een beetje onverwacht, heb ervaren hoe fijn reizen dichtbij huis kan zijn."
Overzicht per aflevering

Aflevering 4: Limburg (zondag 24 januari)
Tom start zijn reis in de cités van Genk en maakt ook een uitgebreide stop in Haspengouw. Daar onderzoekt hij niet alleen een tip die hij kreeg over de Truiense Chaussée d’Amour, maar viert hij ook samen met de lokale sikh-gemeenschap 'het uur van de zoete nectar'. Om zijn trip door Limburg spectaculair af te sluiten racet Tom met sledehonden door het Nationaal Park Hoge Kempen.

Aflevering 7: Compilatie (zondag 14 februari)
Tom blikt terug op zijn reis door Vlaanderen met een overzicht van de verhalen die hem het meest zijn bijgebleven. Tegelijkertijd zijn ook heel wat onuitgegeven beelden en extra verhalen te zien.


Reizen Waes: Vlaanderen vanaf zondag 3 januari om 20.05 uur op Eén.
Reizen Waes is een productie van De Mensen voor Eén.

Bekijk alle artikels uit In Limburg