Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

In Limburg: Jong VLD wil meer focus op mentale welzijn van jongeren tijdens 2 de lockdown (12 november 2020)

De liberale jongeren trekken aan de alarmbel en vragen extra aandacht en zorg voor jongeren. Ze vinden dat jongeren meer individueel moeten begeleid worden zodat de situatie beter gemonitord kan worden. Jong VLD denkt bijvoorbeeld aan de belrondes van gemeentes naar 70+’ers. Voorzitter Tess Minnens: "Ook jongeren kunnen individueel aangesproken worden door scholen, jeugdbewegingen of universiteiten. Even tonen dat er iemand is die aan je denkt, kan een wereld van verschil maken."

De liberale jongeren begrijpen dat scholen en universiteiten extra voorzichtig zijn en maximaal inzetten op afstandsonderwijs. Maar daarom mogen jongeren niet aan hun lot overgelaten worden. "Net zoals gemeenten en steden 70+’ers één voor één opbellen, moeten we de mentale gezondheid van onze jongeren monitoren. We vragen dat gemeenten, scholen, universiteiten en jeugdbewegingen zich organiseren om alle jongeren persoonlijk te contacteren. Dat kan via telefoon, chat, mail. Zolang de jongere maar voelt dat er altijd iemand klaarstaat van buitenaf. Zelfs een kort contact kan een wereld van verschil maken."

Zelf zet Jong VLD ook een actie op poten voor haar eigen leden. "Bij de vorige lockdown merkten we dat veel van onze eigen leden het moeilijk hadden en steeds verder in hun schulp kropen", zegt de Limburgse Soetkin Jehaes, nationale ondervoorzitter verantwoordelijk voor het netwerk van Jong VLD. "Deze keer vragen we alle lokale voorzitters om hun leden één voor één te contacteren om te vragen hoe het met hen gaat. Bovendien proberen we onze leden te informeren over de bestaande professionele hulporganisaties en proberen we hen ook zelf een luisterend oor te bieden."

Bekijk alle artikels uit In Limburg