Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

In Limburg: Nazomers topweekend (10 september 2020)

Met hoge temperaturen in het verschiet ziet de Limburgse toeristische sector ook de nazomer positief tegemoet. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: "We zijn erin geslaagd om top of mind te blijven, zodat Vlamingen meteen aan Limburg denken als het goede nazomerweer zich aandient. De weersvoorspelling zorgt voor een toevloed aan last-minute boekingen, volledig in lijn met de zomertendensen."

Uit de laatste trendpeiling van Toerisme Limburg blijkt dat 80 procent van de B&B's en hotels in het groen volledig volzet zijn, of ongezien hoge bezettingscijfers noteren, voor komend weekend (12-13 september). Meer dan de helft van de boekingen werd in de voorbije zes dagen verricht. Het gaat vooral om Vlamingen die komen fietsen.

De voorbije zomervakantie was ondanks corona erg succesvol voor de Limburgse toeristische sector, met gemiddeld twee procent méér bezetting dan in 2019. Opvallend: campings en B&B’s noteerden de sterkste stijging (respectievelijk 17 en 11 procent méér bezetting). Ook de vakantiewoningen bleken enorm in trek. Ze stonden qua bezettingsgraad lang op kop, maar klopten door de inperking van de sociale bubbels in augustus af op hetzelfde resultaat als vorige zomer (72 procent). Tot slot scoorden de Limburgse hotels – met 69 procent bezetting – beduidend beter dan hun concullega’s in de Vlaamse grootsteden.

Het boekingsgedrag van de toerist is sterk veranderd. Maar liefst 65 procent van de logiesuitbaters zag deze zomer een forse stijging van last-minute boekingen (binnen zes dagen voor aankomst).

Het aandeel Nederlanders en Duitsers blijft voorlopig achter, maar wordt ruimschoots goedgemaakt door het stijgend aantal Vlamingen. En die komen vooral fietsen: meer dan driekwart van de gasten in B&B’s zegt te komen fietsen in Limburg dit weekend.

Igor Philtjens: “September kondigt zich nog rooskleurig aan, maar veel verder kunnen we nog niets inschatten. De boekingen voor oktober blijven nog achter, maar het hele seizoen leert ons dat we daar nog geen lessen uit mogen trekken."Bekijk alle artikels uit In Limburg