Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

In Limburg: Fietsen door het Water in Bokrijk: Miljoenste fietser in de bloemen (7 augustus 2020)

Vandaag bereikte Fietsen door het Water in Bokrijk een nieuwe mijlpaal. Het allereerste fietshefboomproject van Toerisme Limburg, geopend in april 2016, haalde zo maar even de kaap van één miljoen fietsbezoekers.

Intussen hebben sinds de opening al één miljoen fietsers en een veelvoud aan wandelaars de magie van deze plek gevoeld. De geluksvogels van de dag waren Maurice en Maya De Jong uit Venray (Nederland), die samen met hun zoon Alexi kwamen fietsen toen ze nietsvermoedend werden verrast. "We hadden op tv in Nederland een reportage gezien over Fietsen door het Water, en zijn er speciaal voor naar Bokrijk gekomen. We vinden het heel bijzonder en blijven de hele dag in deze regio fietsen."

Igor Philtjens, voorzitter van zowel Toerisme Limburg als Domein Bokrijk, zette hen letterlijk in de bloemetjes. En overhandigde voor de gelegenheid ook een Altijd Limburgcheque, in te ruilen voor een verblijf of restaurantbezoek in Limburg.

De één miljoen fietsers geven niet alleen een boost ter plaatse. Het succes deint ook verder uit. Sinds de opening is het aantal fietsers in een straal van 20 kilometer rond Fietsen door het Water gestegen met gemiddeld 21 procent.

Ter info: De fietsers aan Fietsen door het Water’worden geteld door middel van een vaste glasvezelteller. Deze seint elke dag het getelde aantal fietsers door naar een online dashboard. Het systeem van glasvezeltellers wordt ook voor heel Limburg gebruikt om het aantal fietsers in kaart te brengen.Gedeputeerde Igor Philtjens samen met de miljoenste fietsers aan Fietsen door het Water in Bokrijk

Bekijk alle artikels uit In Limburg