zondag 1 augustus 2021

In Limburg: Afval netjes weggooien is de Zomerlook 2020 (26 juli 2020)

Op zaterdag 25 juli 2020 rolde Mooimakers de blauwe catwalk uit op het Stadsplein in Genk. Het gaat niet om blitse sneakers, het hipste handtasje of de kleurrijkste jurkjes, maar vooral om het thuis laten, weer mee naar huis nemen of keurig in de vuilnisbak gooien van afval.

Met de campagne Zomerlook 2020 wil Mooimakers aantonen dat afval in de vuilnisbak gooien een look is die iedereen zich kan aanmeten en waar iedereen goed mee staat. Het afval gewoon thuis laten of weer mee naar huis nemen en het daar op een correcte manier weggooien, zijn evenwaardige alternatieven.

Mooimakers zet met deze campagne eens te meer alles in het werk om zwerfvuil in te dijken en mensen op te roepen om op een verantwoorde manier met hun afval om te gaan. Door acties op poten te zetten in heel Vlaanderen, wil het de campagne zo breed mogelijk verspreiden en tegelijk ook zo lang mogelijk laten lopen. Iedereen draagt graag een leuke zomeroutfit, maar Mooimakers wil iedereen aanzetten om tijdens zomerse uitjes ook verantwoord met afval om te springen. Die twee aspecten kunnen moeiteloos hand in hand gaan.

De campagne van Mooimakers loopt de twee volledige zomermaanden met 30 acties doorheen heel Vlaanderen. Mooimakers werkte voor deze campagne met echte modellen om de fashion look helemaal na te bootsen. Deze modellen tonen op een glamoureuze manier wat de zomerlook van 2020 is: je afval in de vuilnisbak gooien of je afval weer meenemen. Alles is goed als je afval niet op de grond terechtkomt. Iedereen kan het.


Minister Zuhal Demir en burgemeester Wim Dries op de Mooimakerscatwalk, Stadsplein Genk.

Bekijk alle artikels uit In Limburg