zaterdag 15 juni 2024

Leopoldsburg: Koop dit weekend een frietje! Frituur Swa schenkt opbrengst aan slachtoffers aardbeving (21 februari 2023)

Op zaterdag 25 en zondag 26 februari is er in Leopoldsburg een benef(r)ietactie ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Door tijdens dit weekend een frietje te eten, steun je meteen de hoogstnoodzakelijke humanitaire hulp. De solidariteitsactie is een initiatief van enkele inwoners van Leopoldsburg, de Syrische en Turkse gemeenschap en de uitbaters van Frituur Swa. De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffers ter plaatse.

"Al snel na het nieuws over de aardbeving kwamen er ons hallucinante berichten van familie en vrienden", vertellen Sevim en Mohamed. Het koppel runt sinds 2013 de bekende frituur voor het station van Leopoldsburg en zijn zelf van Syrische afkomst.

"Er zijn ondertussen meer dan 47.000 doden en bijna 9 miljoen mensen zwaar getroffen. Een aantal dat nog oploopt. Verhalen van kinderen die dagenlang op de lichamen van hun overleden ouders onder het puin zaten, vragen om dringende hulp. Onze klanten vroegen hoe ze konden helpen en ze hebben in een recordtempo een actie opgezet."

Steun is welkom via een storting naar Consortium 12-12 (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam België, Rode Kruis, Plan International België en UNICEF België), of door gewoon een frietje te kopen op zaterdag 25 en/of zondag 26 februari.

Frituur Swa
Nicolaylaan 28
3970 Leopoldsburg
Zaterdag van 14u tot 23u
Zondag van 12u tot 23u


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg