Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Leopoldsburg: Britse delegatie bezoekt militaire begraafplaats Leopoldsburg (19 november 2021)

Op vrijdag 19 november ontving waarnemend burgemeester Marleen Kauffmann hooggeplaatste afgevaardigden van de Britse Commonwealth War Graves Commission (CWGC). De Brit Sir Bill Rollo is de Vice Chairman van de CWGC.
De Belg Geert Bekaert is de CWGC Area Director voor Western & Central Europe en werkt vanuit zijn hoofdkwartier in Ieper.

De CWGC zorgt wereldwijd voor 23.000 locaties waar 1.7 miljoen soldaten begraven liggen of als vermisten herdacht worden. Het gaat om Britse soldaten, maar ook om soldaten uit het Gemenebest zoals Australiƫrs, Canadezen, Indiƫrs, Nieuw-Zeelanders en Zuid-Afrikanen.

In Leopoldsburg kwamen de afgevaardigden de begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken waar zo'n 800 bevrijders rusten. Ze bespraken er de plannen voor een renovatie van de begraafplaats.

Daarna bezochten ze ook de bouwwerf van Liberation Garden, het nieuwe WO II-museum dat in Leopoldsburg op een heel eigentijdse manier het verhaal zal vertellen van bezetting en bevrijding in de bredere regio tijdens de Tweede Wereldoorlog.Vanmorgen (vrijdag 19 november) bracht een delegatie van de Commonwealth War Graves Commission een bezoek aan Leopoldsburg
Foto: Communicatie Leopoldsburg

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg