Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 27 september 2022

Leopoldsburg: Wat eten artiesten? Cultuurcentrum Leopoldsburg zet recepten en weetjes in kookboek (2 september 2021)

Het cultuurcentrum van Leopoldsburg bestaat 40 jaar, maar in coronatijden is het voor een cc niet eenvoudig om dat te vieren. Daarom gooide de ploeg het over een heel andere boeg. Er is nu een kookboek met gerechten en leuke verhalen uit de artiestenkeuken.

"Menig artiest die bij ons optreedt, bedankt tijdens zijn optreden de kookploeg voor het lekkere eten dat hij of zij voorgeschoteld kreeg. En dat is niet zomaar: het eten in de artiestenkeuken van ons cc wordt met liefde bereid door een team van kookvrijwilligers. Ze sparen geen enkele moeite om de artiesten een lekkere en gezonde maaltijd voor te kunnen schotelen, rekening houdend met eventuele wensen of voorkeuren", vertellen schepen Benny Maes en stafmedewerker Tiana Van de Weyer.

"De kookploeg groeide uit tot een geoliede machine van 24 koks die om de beurt achter de potten staan. "De artiesten worden bij ons verwend met een gezonde, gevarieerde en lekkere keuken en die weerspiegelt zich ook in ons kookboek. Onderaan de recepten zie je waar mogelijk hoe je het recept makkelijk kunt aanpassen aan jouw dieet: vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactosevrij."

In dit kookboek vind je niet alleen recepten. Elke kok geeft ook een leuke anekdote uit de keuken. Zo kom je te weten hoe het eraan toegaat achter de schermen van ons cc.

Het boek is verkrijgbaar aan de balie van het cc, maar de oplage is beperkt. Wie een exemplaar wil bemachtigen, zal zich moeten haasten.Exclusief kookboek voor 40 jaar cc Leopoldsburg
Foto: Communicatie Leopoldsburg

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg